Missa inte möjligheten att få statliga stimulansmedel och stöd att utveckla digitala arbetssätt och välfärdsteknik i äldreomsorgen. Totalt sätt är det över 790 miljoner som delas ut!

I slutet på september var det fortfarande 40 kommuner som ännu inte ansökt om årets stimulansmedel som SKR delar ut.

Alla kommuner har även i år fått ett bidrag att både höja kvalitén för demenssjuka och motverka ensamhet ifrån Socialstyrelsen. Det är hög tid att ansöka om dessa bidrag och använda dem och förbättra kommunens vård och omsorg.

Alla våra tjänster och produkter kan användas till detta och flera av tjänsterna är dessutom enkla att implementera, se längre ner. Först mer info om bidragen och vart de ansöks! 

Statsbidrag 1 - Vidareutveckla äldeomsorgen med digitalisering och välfärdsteknik

Syfte: SKR och regeringen har avtalat om överenskommelse som syftar till att ge kommunerna bättre förutsättningar att verksamhetsutveckla äldreomsorgen genom digitalisering.

Statsbidrag 2 - Öka kvalitet i vården och omsorgen om personer med demenssjukdom

Syfte: Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela statsbidrag till kommunerna för att motverka ensamhet bland äldre och för ökad kvalitet i vården och omsorgen om personer med demenssjukdom.

Alla våra tjänster och produkter kan användas till detta och flera av tjänsterna är dessutom enkla att implementera.  För abonnemangstjänsterna kan man välja flera år på en gång och på sätt nyttja mer av de stimulansmedel som finns just nu. 

Detta är ett mycket enkelt sätt att höja kvalitén och minska ensamhet för många med hjälp av beprövad välfärdsteknik. Både forskning och vår erfarenhet visar att dessa gör stor skillnad för många personer, men att det passar inte alla. Cirka 60% av svenskarna sägs tycka mer om hundar än katter, på äldreboenden är dock de digitala katter betydligt vanligare.  För att lyckas med personcentrerad omsorg behövs valet finnas att välja hund eller kattNu också helt nya digitala terapi och sällskapsdjur som vi är först i Sverige att erbjuda. Se på robotkatten som ser ut som en Ragdoll och även Walker Squawker fågeln som sätts på rullatorn och hjälper brukaren att minnas att ta den vid sin promenad.

Idag 470 anpassade filmer för personer med kognitiv svikt i filmtjänsten Televindu. Senare i höst kommer den få ännu mer digitala aktiviteter med både bildspel, samtalslekar, frågesport och ännu mer stöd för personal att få hjälp att finna lämplig aktivitet för demenssjuka. En lättanvänd och prisvärd tjänst, ni kan använda den på alla surfplattor, tv apparater och även anhöriga kan använda tjänsten i sina enheter när de är på besök. Inga personuppgifter heller så enkel process att installera och man kan ha ett gemensamt konto som man använder. Kan tecknas på flera år med en gång. En tjänst ifrån VilMer

MinMemoria är en levande levnadsberättelse som möjliggör ett bättre personcentrerat bemötande och gör det enklare att skapa mer individuellt aktiviteter. Involverar anhöriga mer och hjälper ny personal och vikarier att lära känna de äldre lättare. Används nu i flera svenska kommuner och privata boenden, se en film ifrån prisbelönta Hattstugan på vår hemsida. Kan tecknas på flera år med en gång. En tjänst ifrån VilMer.

Vill ni ha hjälp, få en demonstration eller offert som passar just er. Ta kontakt eller boka ett möte:

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå