SPRID GLÄDJE

Robotdjur kan verkligen göra skillnad för personer som inte kan ha levande djur av olika anledningar. De är tex vanliga inom omsorgen av både äldre med demenssjukdom och inom omsorgen av personer med olika funktionsnedsättningar. Även äldre personer som bor ensamma och som inte längre vill eller kan ha riktiga djur. De köps både av personerna själva och av anhöriga som vill ge bort en present som gör skillnad.

 

Ingrid och "lilla hjärtat"

Ingrid som är 90 år berättar om sin robotkatt, ifrån beställning tills den har flyttat in och hon haft den ett tag. Hon har faktiskt köpt en till robotkatt och har nu två..  Det var citat ifrån hennes fina brev som fanns med i annonsen.

”Än så länge klarar jag mig rätt bra själv.  Fyller 90 i oktober, miste min man för 2,5 år sen, Lever isolerat, vi har alltid haft en katt eller hund i vår familj.  Tänkte att den här katten ser så naturtrogen ut, jag kan inte ta hand om ett levande djur nu. Kanske skulle det kännas som ett sällskap ha den liggande på min säng eller en fåtölj. se den när jag går förbi. Få en känsla.”

I en artikel här kan du läsa mer om henne och hennes katt.

Ingrid och lilla hjärtat

Forskning visar på positiva effekter

Digitala terapi & sällskapsdjur är beprövade världen över och det finns olika djur i olika prisklasser. Paro tex som är en säl kostar runt 50 tusen och uppfanns i Japan. Det har gjorts forskning på både den och de djur som vi har på Wera Welltech ifrån JoyForAll. 

Forskning och studier visar:

  • Ökar livskvalitén, sprider glädje & trygghet
  • Minska känslan av depression & ensamhet
  • Lugnar personer utan användning av medicin
  • Förbättrad kognitiv aktivitet och förmåga
  • Hjälpa till att ge en känsla av syfte
  • Avlastar omsorgspersonal och anhöriga


Läs mer om de olika  robotdjuren genom att klicka på länken

Erbjudande - 25% rABATT

Som tack du hittat hit får du en rabattkod METAKATT25 som gäller till 21 oktober då ni får 25% på just Metakatt!

Vi vill gärna att fler få se fördelarna med att använda Metakatten. 

Vi är ensamma med att ha Metakatt i Sverige och vi har bäst pris av de svenska återförsäljarna som säljer robotkatter, robothundar och fåglar ifrån JoyForall.  

Gun och robothunden

Fredrik som grundade Wera Welltech jobbade på Region Gotland som utvecklingsledare och drev ett projekt som såg till att alla äldreboenden fick en hund och en katt. Det blev succé!

Detta är ett inslag i SVT när Gun berättar om sin robothund Roffe.

Katter Hundar och FÅGLAR

Alla gillar vi olika djur, det sägs tex att cirka 60 % föredrar hundar bland äldre. De små fåglarna hjälper tex att komma ihåg rullatorn och uppfanns av 93 åriga Rita!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå