Hoppa till innehåll
Hem » Nyhetsbrev 2022 april

Nyhetsbrev 2022 april

Nyhetsbrev april 2022

Hej Fredrik!

Här kommer positiva nyheter, se fina reportage som SVT och Gotlands Tidningar gjort ifrån underbara demensboendet Hattstugan som nu använder både MinMemoria och Televindu

Myndigheten SBU har konstaterat att terapidjur är postivit för många men inte alla. Såklart tänker jag, omsorgen jobbar personcentrerat.
Jag fick ett meddelande igår: ”Lämnade hunden igår på boendet. Helt ärligt hade jag inte förväntat mig den reaktionen – hon älska hunden och prata med den som den var riktig. Så underbart. Hon är svårt dement men vi har ändå igår och idag med hjälp av personalen lyckats genomföra videosamtal och hon visar stolt upp sin hund 😊. Roligt att se.”
Väldigt kul med feedback!

Sen finns möjlighet att få en biljett till mässan Vitalis i maj och ni får en rabattkod i webshopen. Och en personlig välfärdstekniksfavorit i ”Be My Eyes”.
Nästa nyhetsbrev kommer bjuda på lite nyheter! 😊

Ta hand om er och varandra.
Trevlig fredag och helg!

/Fredrik Westergaard

Hattstugan på Gotland

SVT besökte Hattstugan

Demensboendet Hattstugan fick besök av SVT. Se inslaget där Jane berättar om varför hon valt satsa på de digitala lösningarna MinMemoria och Televindu. ”Vi kan inte kommunicera med personer med demenssjukdomar och vi inte får tillgång till levnadsberättelsen” säger Jane Lindell Ljungren.  

Fredrik GT

”Där är ju jag”

Gotlands tidningar gjorde ett kärleksfullt och fint reportage om hur appen MinMemoria ska hjälpa demenssjuka Mari Ann som bor på Hattstugan. 
Tyvärr blev rubriksättningen helt fel i papperstidningen, det stod att Mari Ann testa app för dementa. ”Man skriver inte så” sa Jane till mig och var snabb att påpeka det till tidningen. Jane är en stor förebild för mig i mitt arbete, att ta ställning för de som behöver hjälp. Man är inte sin sjukdom eller diagnos, jag är tex inte vitilago för att jag har sjukdomen med samma namn. Du är inte dement – du har en demenssjukdom. Punkt slut. 

Få biljett till Vitalis

Vitalis är Nordens ledande e-hälsomöte och äger rum 17-19 maj. Jag ska föreläsa, dels själv med ämnet ”Skapa en digitaliseringsplan i 5 steg” och sen tillsammans med Marthe ifrån VilMer ”Hur digital levnadsberättelse stärker personcentrerad omsorg och involverar anhöriga”. 

Tillsammans kommer vi vara med i utställningen och träffa alla besökare vilket jag ser framemot väldigt mycket. Det vore väldigt kul att träffa dig där Fredrik!
Vill du få en gratis entrébiljett till utställningen så kan du få en av oss här.

Robotdjur får tummen upp

Se SVT:s inslag i nyheter om att SBU, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, tittat på forskningen kring digitala terapidjur. SBU kom fram till att de ger positiva effekter på hälsa och välbefinnande hos äldre personer med demenssjukdom på särskilt boende.

Låna ut dina ögon

Ett tips om en favoritapp där du som frivillig kan hjälpa synskadade och blinda. 
Över 5,6 miljoner frivilliga världen över hjälper 390 tusen synskadade med hjälp av den fantastiska appen Be My Eyes. 😳

Välfärdsteknik när det är som bäst, tillsammans gör vi skillnad!  🙏😀❤️

Boka ett möte

Vill du/ni få en egen presentation av MinMemoria och Televindu, eller prata med mig om nyttorealisering, inspriationsföreläsningar, digitaliseringsplan eller vad som ni funderar på inom e-hälsa.
Boka ett kostnadsfritt möte med mig.
Det går bra att boka direkt här.  Hoppas vi ses!