Hoppa till innehåll
Hem » Nyhetsbrev 2022 maj

Nyhetsbrev 2022 maj

Nyhetsbrev maj 2022

Hej!

Maj är en nog årets bästa månad enligt mig, naturen explorerar i skönhet, värmen kommer sakta och sommaren ligger framför oss.

Jag lovade nyheter i detta nyhetsbrev och snart kommer jag presentera VilMers VR lösning vilket jag ser framemot. En annan kul sak är att jag snart har små robotfåglar här hemma! En 93 årig dam fick vara uppfinnare och i juni kan den beställas av fler om allt går enligt plan. Även en helt ny robotkatt har jag beställt ifrån Kina men den väntar jag med att berätta tills jag själv fått packa upp det första exemplaret i Sverige.😃

Två mässor har vi medverkat på i maj, dels en perfekt arrangerad liten mässa i vackra Simrishamn och sen den stora e-hälso mässan Vitalis i Göteborg. 

Och jag är med i en podd för första gången! Det var väldigt skoj samtal tillsammans med andra äldreomsorgsnördar.

Tipsa gärna era kollegor och skicka vidare detta nyhetsbrev så de kan anmäla sig här

Trevlig fredag och helg!

/Fredrik Westergaard

Rita and Walker Squawker

93:a åriga Rita uppfann robotfågeln

Hon glömde bort att ta sin rullator och för att få en positiv påminnelse och hjälp ville hon ha en liten fågel som kvittrar. Det hjälpte amerikanska företaget Ageless Innovation till med och robotfågel Walker Squaker kom till. Läs mer om Walker Squaker på vår hemsida. Snart kommer den i webshoppen!

Monter på vitalis

Vitalis mässan 

Det blev en lyckad mässa med besökare ifrån många kommuner och regioner men även internationella besökare ifrån minst 8 olika länder i vår monter. 🙌😃

Föreläsningen jag höll ”Skapa en digitaliseringsplan i 5 steg” och den tillsammans med Marthe ifrån VilMer var
Hur digital levnadsberättelse stärker personcentrerad omsorg och involverar anhöriga”.
Ärligt hade vi hoppats på fler besökare men i Vitalis mått var det välbesökt för att vara i välfärdsteknik och socialtjänstspåret.

Vilket webbinar vill ni jag gör?
Föreläsningarna vi höll tog en del tid att förbereda och var väldigt bra och uppskattade av de som såg dem

Är ni intresserdade att jag/vi håller ett webbinar så fler kan se dem?
Skriv i här och det går även tipsa om andra ämnen i formuläret här

Poddpremiär idag!

Idag släpptes ett nytt avsnitt av podden ”Äldreomsorgsnördarna” där jag är med! 
Jag satt ihop med Linda och Mattias ifrån Phoniro i botaniska trädgärden i Visby och spelade in två avsnitt nu i början av maj!  Lyssna gärna på första avsnittet här på Spotify: ”Att införa teknik med människan i centrum

Har ni både hundar och katter?

Alla avdelningar bör ha minst en robothund och robotkatt på vardera avdelning anser jag. Vissa tycker om hundar, andra katter. Det är en billig investering som sprider glädje och trygghet. Se gärna inslaget på Gun på Pjäsen som sov som en gris när hon fick sin robothund.

Det finns statsbidrag hos socialstyrelsen som kan användas för att motverka ensamhet och öka kvaliteten i vården och omsorgen om personer med demenssjukdom. Detta är en åtgärd som pengarna kan användas till. Hör av er om ni vill ha en offert.

Boka ett möte

Vill du/ni få en egen presentation av MinMemoria och Televindu, eller prata med mig om nyttorealisering, inspriationsföreläsningar, digitaliseringsplan eller vad som ni funderar på inom e-hälsa.
Boka ett kostnadsfritt möte med mig.
Det går bra att boka direkt här.  Hoppas vi ses!