Hoppa till innehåll

Wera Welltech

Historien om företaget

Med visionen att alla förtjänar ett gott liv hela livet ut skapades Wera Welltech av Fredrik Westergaard på Gotland.

Wera är namnet på Fredriks farmor och representerar egentligen vilken person som helst. En person som med hjälp av teknikens möjligheter kan fortsätta ha ett gott liv och hälsa.  Med att sätta personens bästa i fokus och hjälpa varandra kommer vi få en bättre omsorg är vår övertygelse. Att ta hjälp av smarta lösningar och välfärdsteknik kan vi förbättra både för den enskilde personen, anhöriga och familjer. Men även den viktiga omsorgspersonalen, för äldreboenden och därmed kommuner och samhället i stort.

Här kommer vi på Wera Welltech hjälpa till! 

Fredrik Westergaard

Ett par ord ifrån Fredrik

Att hjälpa och skapa en bättre framtid för människor är min drivkraft. När min farfar var 95 år och blev sjukare i sin demenssjukdom tog jag beslutet att hjälpa omsorgen och till att skapa skillnad på riktigt. Samtalen till honom via vanlig telefon fungerade inte längre då farfar inte mindes vem han pratade med, det blev förvirrande för oss båda. Han var på fastlandet och jag på Gotland. När han sedan fick hjälp med att hantera en surfplatta på äldreboendet så kunde vi ha videosamtal tillsammans. Det var då lättare att prata när vi såg varandra och han kunde minnas vem jag var. 

Jag tog en magister i datavetenskap för över 20 år sedan och har haft många spännande roller. Roller som utvecklare, systemtekniker, databasadministratör, säkerhetsansvarig, IT arkitekt, projektledare, förändringsledare, verksamhetsutvecklare och utvecklingsledare.
IT i sig skapar inget värde i sig, utan det är först när det löser ett behov som det skapar nytta. Jag ville använda min kunskap för att verkligen göra det bättre för människor, därför tog jag klivet in att hjälpa till inom omsorgen.

Efter IT jobben blev det sen tre fantastiska år 2018-2021 som utvecklingsledare e-hälsa inom Region Gotland med stora förbättringar som resultat på kort tid. Min kompetens, empati och förmåga att möta människor kombinerat med känsla för detaljer och det holistiska synsättet är mina styrkor. 
Hösten 2021 startade jag Wera Welltech. 
Initialt hjälper vi norska VilMer med att sprida sina fina tjänster i Sverige och säljer även digitala terapidjur då de sprider massa glädje.

Nu är det dags att hjälpa flera!

Fredrik Westergaard – Grundare och VD