Hoppa till innehåll

Robothundar - digitala terapidjur

JOY FOR ALL

ROBOTHUND

1999 KR

5/5

Robothundar ifrån amerikanska företaget Joy for all är designade för att sprida glädje, sällskap och trygghet till äldre nära och kära. Deras interaktiva valpar handlar om en enkel vård och bekvämlighet som kombineras med teknik för att ge bästa möjliga upplevelse.

Vid önskemål flera robothundar så lämnas offert.

Pris exklusive moms 1999 kr
Pris inklusive moms 2499 kr

INFORMATION OM ROBOTHUNDARNA

En riktigt hundvalp är bedårande och kräver mycket uppmärksamhet.
Joy for all:s robothundar har all kärlek i världen att ge, men de tuggar inte upp din toffel och är betydligt enklare att ta hand om. 
Robothundar kräver inte heller att gå ut och bli rastade vilket ofta är en vanlig anledning varför man inte längre klarar av att ha hand om en riktig hund.

Tack vare inbyggda sensorer och högtalare kan valpen återskapa några av de mer förtjusande ögonblicken av att äga en hund, inklusive att vara en bästa vän för åldrande nära och kära.

Dessa hundar passar demenssjuka personer men även äldre utan demens. Robotarna sprider mycket glädje bland personal och anhöriga vilket också är viktigt! 
Vissa personer tycker mer om hundar än katter, det är viktigt att båda alternativen finns att använda i den personcentrerade omsorgen.

Specifikation robothund

 • Robothundarna finns i 2 olika färger, ”Golden” och ”Fräknig”. 
 • Inbyggda sensorer svarar på rörelser och beröring.
 • Känn hjärtslag med din lugnande beröring
 • Naturtrogen päls och autentiska ljud
 • Svarar på din röst med ”Voff Voff”
 • Batterier ingår: 4 x 1,5V storlek C alkaliska batterier
 • Knapp för på/av och även ett tredje läge – på och tyst
 • CE märkt
 • Mankhöjd 20 cm
 • Vikt 1,3 kilo

   

Smarta digitala sällskapsdjur

Vanliga djur är viktiga för många av oss människor och dessa digitala sällskap- och terapihundar ger oss flera fördelar likt vanliga djur. De kan verkligen motverka oönskade symptom av demenssjukdom så som oro, apati, sömnsvårigheter och ångest. Samtidigt kan robotarna öka personligt engagemang och ge positiv stimulans.  Det är också viktigt att poängtera att alla inte gillar djur, de kan tex har råkat ut för ett trauma under sin uppväxt. Som all omvårdnad är det därför viktigt att ta hänsyn till den enskilda personens önskemål och behov. Vissa tycker bättre om hundar än katter exempelvis. 

Skötselråd

Skötselråd – ladda ner instruktion 

Robothundarna är väldigt enkla att sköta.

• Batterier – dessa behövs bytas ibland, de räcker väldigt länge då hunden går ner i viloläge då ingen interagerar med den.
• Använd gärna en vanlig borste för att snygga till hundpälsen.
• Använd en fuktig handduk för att torka bort smuts och göra rent djuret.

Personcentrerad omsorg

Digitala terapihundar eller robothundar är ett komplement i omsorgen och kan användas för att berika det dagliga livet för den enskilde genom ett ökat psykiskt, fysiskt och socialt välbefinnande. Hjälpmedlet kan skapa glädje och trygghet samt ge tillfälle för ökad interaktion. Använd den gärna för att starta positiva samtal och minnas minnen ifrån livet.

Likt verkliga djur kan robothundar ge brukare fysisk närhet och någon att bry sig om. Att umgås med terapihunden skapar en personcentrerad upplevelse som kan förbättra livskvaliteten. Vidare kan de digitala terapihundarna bidra till minskad användning av antidepressiva mediciner. Detta upplevde vi på Gotland på flera boenden.

Prisvinnande hjälpmedel

Terapihunden utvecklades av ett innovationsteam och utformningen baseras på klinisk forskning, marknadsundersökningar och insikter från äldre och deras närstående. Terapidjuren har tilldelats ett flertal priser, bland annat Dementia Smart Award av Amerikas Demensförbund, och Caregiver Friendly Award av Today’s Caregiver.

Recensioner av robothundar

”Jag köpte den här till min mormor som flyttades till ett äldreboende, när hon först flyttade in var hon ledsen, ensam och deprimerad. Jag visste att jag behövde hitta något som fick henne att le igen – det här var precis vad hon behövde! Dagen hon fick sin ”vovsing” hon gick från deprimerad till sitt gamla jag igen! Hon pratar med sin valp, kramar honom, ligger med honom och försöker till och med mata honom! Robothunden ser ut och beter sig som en riktig levande hund – det finns verkligen inte en dålig sak kan jag säga om honom! Min mormor har haft honom i ca 6 månader nu och hon har honom alltid vid sin sida!
Jag rekommenderar starkt den här hunden – om du letar efter något för dina äldre föräldrar rekommenderar jag den här valpen! ”
Victoria 

”Den största fördelen är att valpens svar på ens stimulans är oförutsägbar, så den fungerar som en riktig hund snarare än som en leksak. När den bara sitter på ett bord producerar den slumpartade rörelser och ljud, så det verkar som om den deltar i konversationer. Sammantaget är jag väldigt nöjd och känner att den är klart bättre än vad jag trodde.”
Lennart

Gun med robothund

Tillbaka till digitala terapidjur