Hoppa till innehåll

Robotkatter - digitala terapidjur

JOY FOR ALL

ROBOTKATTER

2048 KR

5/5

En digital robotkatt är designade för att ge komfort, sällskap och en roligt stund till äldre nära och kära.

Vid önskemål av flera robotkatter lämnas offert och vi har även färdiga paketerbjudanden  av dessa fantastiska digitala terapidjur.

Pris exkl. moms

INFORMATION OM ROBOTKATTER

Robotkatterna ser ut, känns och låter som riktiga katter. De flesta inser dock att det inte är en riktig levande katt även om tex personen har en demensjukdom eller annan funktionsvariation. 
Robotkatterna har en mjuk päls, lugnande spinnande och behagliga jamar. Dessa digitala terapidjur svarar på klappningar, kramar och rörelser ungefär som de riktiga katterna du känner och älskar. En stor fördel är att dessa inte kräver någon speciell vård eller kattmat. Denna personligt rika upplevelse kan ge glädje och tröst till åldrande nära och kära utan att man ska oroa sig för att katten ska misskötas. De sprider ren glädje, företagsnamnet JoyForAll är verkligen passande.

Specifikation

  • Katterna finns i 3 olika färger, orange, silver och svart-vit.
  • Robotkatterna har inbyggda sensorer som svarar på rörelser och beröring.
  • Realistisk, mjuk päls ser ut och känns som en riktig katt.
  • Kattliknande rörelser och ljud.
  • ”VibraPurr” låter och känns som äkta spinnande vilket känns i kroppen.
  • Batterier ingår: 4 x 1,5 VC alkaliska batterier.
  • Terapikatt: 1.2 kg, 12 cm höjd.

Terapikatt 

 I vården och omsorgen om äldre personer med demenssjukdom används olika behandlingsformer som är avsedda att främja hälsa och välbefinnande. På senare år har intresset ökat för att använda djurassisterad terapi i särskilt boende för äldre. Djurassisterad terapi är en form av behandling som har visat sig kunna öka känslan av gemenskap och engagemang samt minska depression och beteendeproblem hos äldre personer med eller utan demenssjukdom.

I många fall är det dock inte möjligt eller lämpligt att använda levande djur på äldreboenden. Ett alternativ är då att använd robotdjur som liknar levande djur och svarar på mänskligt samspel. I detta fall är dessa terapikatter ett bra val.

En robotkatt för demenssjuka och andra på äldreboenden och gruppboenden

Genom att använda digitala terapidjur, som en robotkatt eller robothund, kan det bidra till att motverka oönskade symptom av demenssjukdom så som apati, oro,  sömnsvårigheter och ångest. När man umgås med robot- och terapikatter så skapas en personcentrerad upplevelse som förbättrar livskvaliteten för personer med demenssjukdom. 

SBU, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, har tittat på forskningen kring digitala terapidjur. Vad de har kommit fram till är att de ger positiva effekter på hälsa och välbefinnande hos äldre personer med demenssjukdom på särskilt boende. Läs SBU:s rapport 

Skötselråd robotkatt 

Katterna håller väldigt bra och hur fort de slits beror såklart på användandet. Pälsen går inte ta bort och tvätta i maskin. Det går bra att göra rent kattens päls med en fuktig trasa. Här finns en instruktion för att rengöra en robot- och terapikatt.

Mer info finns på Joy for Alls hemsida

Tillbaka till digitala terapidjur