Hoppa till innehåll
Hem » Digitala upplevelser

Digitala upplevelser

Digitala upplevelser

Digitala Upplevelser-logo

Digitala Upplevelser är en tjänst som underlättar att erbjuda personcentrerade aktiviteter via en TV, surfplatta eller mobil. Det är filmer anpassade för äldre och demenssjuka, bildspel, samtalslekar och andra digitala upplevelser. Ni får tillgång till ett unikt och anpassat bibliotek med filmer gjorda och anpassade för personer på äldreboende och med demens.

Ni får tips på aktiviteter som passar för att använda vid olika tillfällen, tex för att skapa lugn och ro, träning, för att väcka minnen och säsongsbetonade aktiviteter. Ni får hjälp att skapa aktivitetsplaner som passar just era boende på er avdelning.

Digitala Upplevelser

Väck minnen och samtal

Digitala Upplevelser är ett hjälpmedel i reminiscensarbete och en stor del av filmerna är gjorda speciellt för personer med demens eller andra former av kognitiv funktionsnedsättning. Det här är lugna filmer med anpassad stimuli, som väcker minnen och startar bra samtal. Detta kan till exempel vara djur, hantverk, skandinavisk natur, etc. Något för alla att välja bland efter behov och intresse.

Hur kommer man igång med Digitala Upplevelser?

Digitala Upplevelser är väldigt lätt att komma igång med, och för att säkerställa bästa möjliga uppstart håller vi en utbildning för de anställda.

Inkluderas i licensen:

Kommunen eller boendet kan ladda upp egna filmer ifrån tex lokala konserter, naturfilmer, gudstjänster eller bidrag från frivilliga amatörfotografer.

Det är enkelt att bidra med filmer till Digitala Upplevelser. Fotografen har rättigheterna kring filmen och kan ladda upp den lika enkelt som på tex Youtube.
Här har vi skrivit hur du kan bidra med film, bilder och annat innehåll till Digitala Upplevelser

Televindu i användning
Digitala Upplevelser_webb

Det går klicka runt i gränssnittet och se innehåll och funktionalitet. Det går dock inte spela upp innehåll utan att logga in. Besök tjänsten genom att klicka på knappen nedan:

Digitala Upplevelser är en tjänst ifrån norska företaget VilMer som Wera Welltech samarbetar med.
En annan tjänst ifrån Vilmer är MinMemoria – digital levnadsberättelse

VilMer företagslogga
Eller
Om du vill ha en demonstration eller har en fråga?