Hoppa till innehåll
Hem » Nyhetsbrev 2022 mars

Nyhetsbrev 2022 mars

Nyhetsbrev mars 2022 - digitala verktyg

Hej!

Nu är vi igång på det gotländska demensboendet Hattstugan med båda apparna Televindu och MinMemoria.😀
Personalen är fantastiska och brinner för att göra det så hemtrevligt och ge så bra omsorg som möjligt för sina boende. Att de nu får verktyg som gör det ännu enklare kunna kommunicera med de boendes anhöriga och vänner och därmed få hjälp i omsorgen känns väldigt värdefullt.  Här kan ni läsa om varför de valt att göra denna satsning: Hattstugan i framkant i Sverige  

MinMemoria, den digitala levnadsberättelsen, är nu översatt till svenska och i den senaste versionen är en del funktioner är förbättrade, gränssnittet snyggare och snabbare.  
Läs om förbättringarna i nya MinMemoria. Ett ovärderligt verktyg i det personcentrerade arbetet!

När det gäller Televindu, appen som gör det lätt att visa film anpassade för personer med demens, så har vi lagt in ett antal filmer som de önskade på Hattstugan i en egen spellista för dem och fler kommer vi lägga in.  Det vore fint att få in mer lokalt och svenskt innehåll och därför har jag varit i kontakt med amatörfotografer, regionen, företag och föreningar som jag tror liksom jag vill förgylla livet för de boende och underlätta för personalen. Vet du någon som skulle vilja bidra? Ta del av infon här hur man kan bidra till Televindu 

Tillsammans med Jane på Hattstugan och Marhe ifrån VilMer kommer vi ha ett webbinar den 15:e mars kl 13.  Jane berättar om hur de jobbar och använder levnadsberättelsen, jag berättar mer om de digitala verktygen och dess fördelar, Marthe om hur man lyckas med en framgångsrik förändringsresa.
Varmt välkomna! 
Läs mer och anmäl er här: Webbinar – Wera Welltech

Nu har jag en webbshop  där jag erbjuder Sveriges lägsta priser på robothundar och katter. Använd koden FRED-UKRAINA i kassan (gäller på hund och kattpaketen) så får ni det fraktfritt och Wera Welltech kommer skänka 10 % av ordervärdet till Röda Korset:s arbete i Ukraina. 

Detta brevs omvärldsbevakning blir Kalmarregionens hedervärda satsning att erbjuda ”Support 2025”. Det är en avgiftsfri support för dig som vill ha hjälp med frågor som rör digitala vård- och omsorgstjänster. I Sverige finns det cirka 2 miljoner medborgare över 65 år. Ungefär hälften av dem uppger att de inte känner sig inkluderade i det digitala samhället vilket innebär att cirka 1 miljon människor inte alls känner sig bekväma med bank-id, inloggningar, digitala vårdsamtal med mera. Denna målgrupp kan nu ringa och få kostnadsfri support.
Bra jobbat Kalmar!

Detta är vårt andra nyhetsbrevet, det första har jag lagt ut här. Jag tänker skicka ett nyhetsbrev i månaden, får se hur det går!😀Skicka gärna vidare detta brev till de som ni tror är intresserade av Wera Welltech och välfärdsteknik i stort.
Här kan man anmäla sig till nyhetsbrevet.

Ta hand om er!

Vänligen
Fredrik Westergaard
Wera Welltech