Skapa gott liv på boendet

Agenda -Webbinarium

När

Anmäl er här!

Fyll i formuläret ovan för anmälan och för att få länk till webbinariet som sker på Teams.
Vi spelar in presentationen och skickar ut den efter tillsammans med presentationen, så det går bra att anmäla sig även om ni inte kan vara med just den utsatta tiden. 

Kort info om innehållet

Jane Lindell Ljunggren driver demensboendet Hattstugan på södra Gotland och är ofta anlitad som utbildare och expert inom äldreomsorg. Hon kommer berätta om hur viktigt det är att vi använder levnadsberättelsen för att se personen bakom sjukdomen och hur viktig kännedomen om vars och ens levnadsberättelse är, för att vi ska kunna ge den bästa individuella omvårdnaden. 

Fredrik Westergaard ifrån Wera Welltech berättar om tjänsten ”MinMemoria” som gör levnadsberättelsen digital och möjliggör det lättare för personalen att lära känna de boende, flera anhöriga och personalen kan kontinuerligt uppdatera levnadsberättelsen. Det är enkelt att skicka meddelande och berätta om upplevelser som sker på boendet till de anhöriga och lätt att visa favoritbilder. 

Genom att bättre veta vad den enskilde tycker om blir det enklare att ordna aktiviteter. Genom tjänsten ”Televindu” blir lättare att välja en film då innehållet är anpassade för personer med demens. Det är lugna filmer som väcker minnen och startar bra samtal, går bra att använda både som underhållning och som terapi. 

Marthe Tverbakk Tjærandsen ifrån VilMer  har stor kompetens inom personcentrerad vård med sin bakgrund som arbetsterapeut och från arbetet med MinMemoria där hon ofta föreläser. Hon berättar om hur VilMer jobbar med kundvård och försöker göra det så lätt som möjligt att implementera tjänsterna på ett äldreboende. 

Målgrupp – Skapa gott liv på boendet
Du som brinner för personcentrerad omsorg.
Du kan tex vara socialdirektör, c
hef på äldreboende, utvecklingsledare, verksamhetsutvecklare, aktiverare eller omsorgspersonal. 

Varmt välkomna! 

Citat ifrån liknade webbinar vi hade 9:e december 2021

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå