Se webbinariet i efterhand:

Ladda hem presentation

Presentationsfil här i pdf 
Vill ni ta del av erbjudandet och ta del av alla 150 dokument som jag samlat in?  – Ta kontakt.

Varmt välkomna på nästa webbinar den 9:e september: 
Webbinar – Digitala Sällskapsdjur

Referenser

Välkomna på webbinare

På e-hälsomässan Vitalis 2022 höll jag en uppskattad och välbesökt föreläsning om att skapa en digitaliseringsplan i 5 steg.
Nu erbjuder jag fler få ta del av presentationen genom att hålla ett gratis webbinar den 30:e augusti kl 8:30-9:00. Webbinariet riktar sig främst till social och omsorgsförvaltningen inom en kommun, men det finns mycket information som är generell och gör att det passar alla organisationer som vill skapa en digitaliseringsplan. 

Sammanfattning om webbinaret

Att skapa en plan för digitalisering och verksamhetsutveckling behöver inte vara så svårt.
Genom att strukturerat arbeta genom 5 steg får den egna förvaltningen/kommunen en digitaliseringsplan som ni kan utgå ifrån som gör det tydligt vilka aktiviteter och projekt som är planerade det kommande året/åren.

Fredrik arbetade som utvecklingsledare på Region Gotland och under 2019 arbetade de fram en digitaliseringsplan inom socialförvaltningen. Planen visade vilka större aktiviteter och projekt som var planerade inom förvaltningen och den prioritering som rådde mellan projekteten. Varje aktivitet fick en skattning av nyttan genom att klassa genomförbarhet och angelägenhet. Socialförvaltningens arbete spred sig till övriga förvaltningar och nu har varje förvaltning sin egna digitaliseringsplan och centralt finns en övergripande plan. 

Denna arbetsgång är nu konkretiserad i en modell som kan genomföras i 5 steg vilket presenteras, se längre ner för alla steg med kort info. Ska Sverige bli bäst i världen på e-hälsa behöver vi alla organisationer digitaliseringsplaner för att planera, implementera och nyttja digitaliseringens möjligheter. 

Datum och plats :

Digitaliseringsplan i 5 steg

Steg 1 – Visionen 

Visionen och de strategiska planerna och målen är utgångspunkten i en bra plan för digitalisering. Utan att veta visionen, målen och riktningen kommer inte digitaliseringsaktiviteterna följa en röd tråd. Visionen behövs förankras och fastställas. 

Steg 2 – Kartläggning

Få upp alla önskade aktiviteter/projekt på kartan. 
Detta kan ske på olika sätt, innovationsguiden ger stöd och tex en workshop i ledningsgruppen ger ett väldigt bra utgångsmaterial. 

Steg 3 – Nyttoskattning

Nyttan uppskattas, angelägenhet och genomförbarhet bedöms. 
Genom att göra detta för alla projekt och aktiviteter får förvaltningen en översikt vad som bör och önskas göra, vad som skapar mest nytta

Steg 4 – Prioritera och Besluta.

Underlaget och planen fastställs genom att prioritera och besluta vilka aktiviteter och projekt som ska göras. 

Steg 5 – Genomför och följ upp och revidera. 

Planen fastslås av ledningen och av nämnden,  men sen är det upp till förvaltningen att följa upp och förbättra planen under året. 
Genom ett strukturerat sätt med återkommande aktiviteter blir arbetet enklare och ny plan för kommande år enklare att fastställa. 

Modellen använder sig av mallar och metoder ifrån SKR:s innovationsguiden och nyttokalkyl ifrån digitaliseringsmyndigheten DIGG. Mallarna i sig kan upplevas komplexa men de behöver inte de vara utan det räcker med att processledaren har god kunskap av dem för att facillera ett bra resultat.

Varmt välkomna!
Fredrik Westergaard – Wera Welltech

Fredrik Westergaard - WeraWelltech

Lyssna på podden Äldreomsorgsnördarna

I juli månads avsnitt av äldreomsorgsnördarna träffade jag Linda och Mattias och pratade om hur man kan skapa en digitaliseringsplan.  Lyssna på avsnittet där för att få inblick i vad webbinariet kommer handla om:  5 steg till en framgångsrik digitalisering (podbean.com)

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå