Hoppa till innehåll
Hem » Blogg och nyheter » Minnesvärt: Anhöriga kan nu få tillgång till levandsberättelsen

Minnesvärt: Anhöriga kan nu få tillgång till levandsberättelsen

Tidningen Minnesvärt

I senaste numret av tidningen Minnesvärt så är det en artikel i ett uppslag som handlar om digitaliseringen av levnadsberättelsen på demensboendet Hattstugan. Även om hur digitala sällskapsdjur kan göra nytta inom omsorgen och hur viktigt det är att förenkla och förbättra för alla inblandade och synnerhet för den som behöver omsorg genom att jobba mer personcentrerat. 

Alzheimer Sverige är en rikstäckande patient- och anhörigorganisation som grundades 1986 för att ge råd och stöd till personer med Alzheimers sjukdom, och andra kognitiva sjukdomar, samt deras närstående. De vill underlätta och skapa bra förutsättningar för att alla med kognitiva sjukdomar ska kunna fortsätta leva sitt vanliga liv så länge det är möjligt. En vision vi på Wera Welltech fullt ut delar. 

Idag lever drygt 160 000 svenskar med Alzheimers eller någon annan svår kognitiv sjukdom. Varje år får ytterligare 25 000 personer en diagnos och mörkertalet är enormt. Lågt räknat är ca 600 000 personer närstående och räknar man även in vård och omsorgspersonal så är det över en miljon människor som direkt berörs av de kognitiva sjukdomarna. Alzheimer Sverige finns för att ge råd och stöd och arbetar för att skapa så god livskvalitet som möjligt under sjukdomstiden. De ger exempelvis telefonrådgivning där både patienter och anhöriga kan vända sig till helt kostnadsfritt. De jobbar med opinionsbildning, både nationellt och internationellt. Tidningen Minnesvärt skickas ut gratis till alla medlemmar. 

Bli gärna medlem och stötta deras arbete, det kostar endast 200 kr men gör stor skillnad. Bli medlem här: https://www.alzheimersverige.se/bli-medlem/

 

Minnesvärt uppslag

Här kan ni läsa hela numret 2022 nummer 2 där det är en artikel om Hattstugan, VilMer och djur som sprider trygghet och glädje på sidan 12 till 13. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.